16 november 2019

Fotofinish

De piste op met Canon

INSCHRIJVEN

Sprekers

Volg een lezing & kijk mee door de lens van enkele gerenommeerde fotografen. Ze vertellen je over hun passie, hun technieken & wat fotografie voor hen betekent.

Workshops

Wat komt er allemaal kijken bij een studio-opstelling? En wat zijn nu de optimale instellingen voor macro of darkroom-fotografie? Ontdek het tijdens één van de vele workshops!

Wedstrijd

Laat zien wat je kan! Doe mee aan de fotowedstrijd & maak kans op een gloednieuwe camera of één van de andere geweldige prijzen!

Fotofinish 2019

Samen met Canon organiseert Art & Craft dit jaar de eerste editie van Fotofinish – hét evenement voor foto-liefhebbers & EOS-fanaten

Om voor de nodige flair te zorgen, kozen we als locatie voor de befaamde Eddy Merckx Piste. We wisten dan ook meteen hoe we het beestje gingen noemen - ‘Fotofinish’.

Die locatie leent zich tot enkele geweldige mogelijkheden: op het binnenplein & rond de piste kan je deelnemen aan tal van workshops, lezingen & meer! De piste zelf? Daar kan je foto’s nemen van een peloton wielrenners die hun beste beentje(s) laten zien.

Overview

Gasten

Van foto-kanjers tot topsporters, we kunnen dit jaar rekenen op enkele indrukkende namen die we tijdens Fotofinish 2019 mogen verwelkomen

Dagindeling

Laat je de hele dag onderdompelen in de wereld van fotografie.

program
12.30 - 13.30 14.30 - 15.30 Wielerpiste

Fototour Eddy Merckx

Met Frits van Eldik

Ontdek met je camera in aanslag de Eddy Merckx piste. Terwijl een team wielrenners zicht uitleeft op de indoor wielerbaan, neemt Frits van Eldik je mee naar de beste locaties rondom de piste en deelt er zijn tips & tricks over sportfotografie. Dat levert ongetwijfeld enkele geweldige shots op!

program
Doorlopend Macro Booth

Macro Fotografie

Met Tom Hens

Macro fotografie, het biedt heel wat mogelijkheden: je kan alledaagse objecten tot bijna onherkenbare landschapjes omtoveren of de details van de kleinste onderwerpjes in beeld brengen. In onze Macro Booth kan je je alvast uitleven op een uiteenlopende verzameling van klassieke Macro-onderwerpjes. Joachim leert je alles over de techniek, het materiaal & compositie!

Doorlopend Pop-up Studio

Studio & Portret Fotografie

Met Pascal Vandecasteele

In zijn pop-up studio leert Pascal Vandecasteele je graag alles over wat er allemaal komt kijken bij de juiste studio set-up, over werken met een model én toont hoe je steeds een creatieve touch kan toevoegen, ongeacht de opgave. Een uitgelezen kans voor zowel amateur als professionele fotografen om zelf uit te proberen & iets op te steken!

program
10.00 - 11.30 15.00 - 16.30 Darkroom

UV & Blacklight Act

Met Kevin Hermans

In een donkere ruimte fotograferen, toch vaak een uitdaging voor heel wat fotografen – maar eens je een kleurrijk onderwerp hebt, je wat speelt me de sluitertijd & andere slimme trucjes toepast, kan het prachtige plaatjes opleveren. Tijdens deze workshop in een verduisterde ruimte gaan we aan de slag met een acrobate & LED hoepel, wat ongetwijfeld voor creatieve beelden zorgt!

program
12.00 - 14.30 Darkroom

Color Gel Fotografie

Met Kevin Hermans

Je hebt het gebruik van color gels in fotografie vast en zeker al eens waargenomen; het is een hippe techniek waarbij men door het gebruik van de juiste belichting & enkele simpele kleurenfilmpjes meteen een mysterieuze & intrigerende sfeer opbouwt, érg populair in onder andere reclamefotografie. Leer alles over de set-up, juiste camera-instellingen en meer!

program
Doorlopend Print Booth

High Quality Prints

Met Frederic Vaneesbeck

Oké, je hebt nu de perfecte foto. Maar wat komt er allemaal kijken bij het afdrukken van je werk in hoogwaardige kwaliteit? Frederic Vaneesbeck legt je alles uit over het juiste materiaal, de kalibratie ervan & op welke valkuilen je allemaal moet letten. Als extra ga jij misschien naar huis met een prachtige print op groot formaat van één van je eigen shots.

program
12.00 - 13.00 15.00 - 16.00 Kleine Dome

Presentatie EOS 90D & M6 Mark II

Met Joachim Devedeleer

Je twijfelt al langer over een upgrade, of je bent misschien van plan je eerste eigen camera aan te schaffen? Volg dan zeker deze presentatie over Canon’s nieuwste EOS toestellen. Canon weet namelijk zowel de klassieke spiegelreflex-fanaat als de mirrorless-lover te overtuigen met deze toestellen – je leert er alles over tijdens deze sessie!

program
10.30 - 11.30 13.30 - 14.30 Kleine Dome

Filmen met je EOS Camera

Met Serge Casier

Filmen, het lijkt soms simpel, maar er komt heel wat meer bij kijken dan je denkt– ook voor de doorwinterde fotograaf. Serge Casier legt in deze crash course uit hoe je het maximum uit je toestel kan halen, en gebruikt de gloednieuwe EOS R & RP systeemcamera’s om dit in praktrijk te illustreren.

10.30 - 11.30 Grote Dome

Sport- & Actiefotografie

Met Frits van Eldik

Frits van Eldik, Canon Ambassador & Motorsportfotograaf, slaagt er telkens weer in een haarscherp beeld van een ongelooflijk snel onderwerp vast te leggen. Met meer dan 25 jaar ervaring op zak, deelt hij dan ook met plezier zijn passie voor fotografie & voorliefde voor motorsport.

11.45 - 12.45 14.15 - 15.15 Grote Dome

Circle of life

Met Lieve Blancquaert

Naar aanleiding van de gelijknamige tentoonstelling komt Belgisch fotografe en journaliste Lieve Blancquaert vertellen over haar ervaringen rond de projecten Birthday, Wedding Day en Last Day. Bovendien krijg je tussen de twee lezingen door de kans om haar nieuwste boek te laten signeren.

13.00 - 14.00 15.30 - 16.30 Grote Dome

Fine Art Photography

Met Frank De Mulder

Met zowel campagnes voor Playboy, Maxim & Elle op zak als een palmares aan eigen kunstboeken, legt Frank De Mulder het vrouwelijk schoon vast op een manier die énkel hij kan. Deze professionele fotograaf van kaliber komt vertellen hoe hij met zijn Gentse roots is uitgegroeid tot een internationaal toptalent.

Fotowedstrijd

Neem deel & win fantastische prijzen!

Kom op 16 november naar Fotofinish & waag je kans! Je hoeft niet op een fiets te kruipen – maar wel jouw beste foto van het evenement uploaden & wie weet win jij een gloednieuwe Canon EOS 90D spiegelreflexcamera of één van de andere fantastische prijzen. Het deelnameformulier & volledige reglement ontvang je op het evenement zelf.

Deelnemen

PRAKTISCH

Of je nu een beginnende hobby-fotograaf of doorwinterde professional bent – tijdens Fotofinish ben je welkom om naar hartenlust uit te proberen, bij te leren & vooral plezier te maken!

Fotofinish vindt plaats op 16 november in het Vlaams Wielercentrum Eddy Merckx, dat zowel van binnen als buiten Gent vlot bereikbaar is. Het evenement start om 10.00 uur & loopt tot 16.30 uur.

Vlaams Wielercentrum Eddy Merckx

Strandlaan 3

9000 Gent

Inschrijven

Gratis toegang

Het evenement, de workshops & lezingen zijn volledig gratis. Je hoeft je dus énkel op voorhand te registreren via onderstaande knop. Tickets kan je afdrukken of bewaren op je smartphone – eens binnen kan je je naar hartenlust uitleven.

Inschrijven

Veelgestelde vragen

Niet meteen gevonden wat je zocht? Stel je vraag via ons contactformulier!

Neen, het evenement, de workshops & lezingen zijn allemaal volledig gratis. We organiseren deze dag als een bedankje voor onze trouwe klanten, fans & iedereen die zich met fotografie bezighoudt. Je hoeft je enkel op voorhand in te schrijven, zo weten wij meteen op hoeveel enthousiaste bezoekers we kunnen rekenen om van het evenement een écht succes te maken.

Neen, je hoeft je niet op voorhand aan te melden om een specifieke lezing of workshop te volgen. We voorzien een hele reeks aan gevarieerde activiteiten doorheen de hele dag, dus is er voor ieder wel wat wils. Hou er wel rekening mee dat het aantal plaatsen per sessie beperkt is, dus wees op tijd om je plekje te verzekeren. De dagindeling kan je alvast hier terugvinden – we updaten deze regelmatig dus hou deze zeker in de gaten!

Materiaal meenemen

Je bent meer dan welkom om je eigen materiaal mee te nemen – we raden je dan ook meteen aan een éxtra batterij, de nodige accessoires & eventueel wat geheugenkaartjes op zak te hebben. Hou er rekening mee dat je wel zelf verantwoordelijk bent voor je materiaal – de organisatie komt niet tussen bij schade of diefstal op het terrein.

Materiaal uitlenen

We moedigen iedereen aan om zo veel mogelijks nieuws te ontdekken & uit te proberen. Zo zal Canon tijdens het evenement een hele line-up aan camera-toestellen voorzien alsook elk objectief waar je maar dromen van kan. Dat uitlenen is overigens volledig gratis – zorg er wel voor dat je een identiteitsbewijs bij de hand hebt, deze zal namelijk als borg dienen.

Het wielercentrum ligt in het openbaar domein Blaarmeersen, dat zeer vlot bereikbaar is met het openbaar vervoer.

Vanaf het station

Vanaf het station Gent-Sint-Pieters kan de je een rechtstreekse verbinding nemen naar halte Blaarmeersen (eindhalte), via Lijn 41 & 43. Vanaf het station Gent Dampoort kan je een rechtstreekse verbinding nemen naar halte Blaarmeersen (eindhalte), via Lijn 38 & 39.

Vanuit het stadscentrum

Vanaf de halte Korenmarkt kan je een rechtstreekse verbinding nemen naar halte Blaarmeersen (eindhalte) via Lijn 38 & 39

Bereikbaarheid

Het wielercentrum ligt net buiten de stadsrand & is dus vlot bereikbaar met de wagen. Heb je een GPS dan stel je best het adres even in: Vlaams Wielercentrum Eddy Merckx, 3 Strandlaan, 9000 Gent. Kom je via de E40 (Afrit 13, Drongen), dan kan je vanaf daar de bordjes Sport- en Recreatiepark Blaarmeersen volgen, waar ook het wielercentrum zich bevindt.

Parking

Het wielercentrum ligt in het openbaar domein Blaarmeersen, er is dus voldoende parkeermogelijkheid & deze is ook volledig gratis. Let er wel op dat het best druk kan zijn op & rondom het terrein, dus vroege vogels hebben natuurlijk een streepje voor.

Voor iets te eten of drinken kan je tijdens het evenement in de cafeteria van het wielercentrum terecht – zo kan je een broodje, drankje of versnapering kopen & even op adem komen. We vragen je wel het huisreglement te volgen en dus niet op de piste of het binnenplein te eten of drinken.